Πότε: 27 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2017

Πού: Σύρος

Αφορά:

 1. Ταινίες animation στο στάδιο της ανάπτυξης και της χρηματοδότησης
 2. Ολοκληρωμένες ταινίες που αναζητούν διανομή

Προθεσμία υποβολής στο Pitching Forum: 15 Ιουλίου, 2017

Προθεσμία υποβολής για τη Βιντεοθήκη: 30 Ιουλίου, 2017

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Animasyros: www.animasyros.gr, Facebook Page, Instagram

Δείτε: Animasyros 9.0 making of @ https://vimeo.com/192765121

 

Το Animasyros 10, η 10η έκδοση του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation + Αγοράς, θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2017 στο νησί της Σύρου.

Η τελευταία έκδοση του Animasyros ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 25 Σεπτέμβριου 2016 και παρουσιάστηκαν 234 ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο για παιδιά και ενήλικες που περιλαμβάνονταν σε 15 διακριτές κατηγορίες του καλλιτεχνικού προγράμματος. Επιπλέον, οργανώθηκαν 7 εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, ΑμεΑ, νέους επαγγελματίες και άτομα τρίτης ηλικίας. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η ενότητα της Αγοράς με στόχο την επαγγελματική δικτύωση μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο.

Το τμήμα της Αγοράς, στην τρίτη πιλοτική χρονιά του, αναπτύσσεται σε ένα δυναμικό κομμάτι του φεστιβάλ το οποίο στοχεύει στο να δημιουργήσει ευκαιρίες συμπαραγωγής μέσω του pitching forum και να φέρει σε επαφή επαγγελματίες του χώρου σε τοπικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Pitching Forum

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου που είναι στο στάδιο της ανάπτυξης ή της χρηματοδότησης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων με ελάχιστη διάρκεια 26 λεπτών (σύνολο) και αναζητούν συνέργιες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα επιλεγμένα σχέδια θα λάβουν δωρεάν φιλοξενία για δύο εκπροσώπους τους για τρία βράδια και 20% έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το λιμάνι του Πειραιά. Οι διαδικασίες φιλοξενίας αναλαμβάνονται αποκλειστικά από το φεστιβάλ.

Οι σκηνοθέτες και/ή παραγωγοί των project θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις ταινίες τους σε ένα κοινό από παραγωγούς και χρηματοδότες, ώστε να βοηθηθούν στα επόμενα στάδια της ανάπτυξης των project τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την περαιτέρω χρηματοδότησή τους.

Στείλτε την αίτησή σας μέχρι τις 15.07.2017 @ agora2@animasyros.gr


Κάθε αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Σύντομη Σύνοψη (μέχρι 300 λέξεις)
 • Σκηνοθετικό Σημείωμα
 • Τουλάχιστον 3 εικόνες που αντιπροσωπεύουν την αισθητική του σχεδίου
 • Σύντομο σημείωμα παραγωγού που θα περιγράφει την κατάσταση του σχεδίου και το χρονοδιάγραμμα
 • Χρηματοδοτικό πλάνο
 • Βιογραφικό σκηνοθέτη και παραγωγού
 • Link σε τρέιλερ ή σε υλικό που ήδη έχει παραχθεί (pilot, animatic etc), αν υπάρχει
 • Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (Όνομα, Χώρα, Ιδιότητα, Email, Αριθμό Τηλεφώνου).

 

Οι εκπρόσωποι των επιλεγμένων σχεδίων θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες της Αγοράς, που συμπεριλαμβάνουν:

 • Τη Βιντεοθήκη του φεστιβάλ (ψηφιακή βιβλιοθήκη) με ολοκληρωμένες και σε εξέλιξη ταινίες κινουμένων σχεδίων, η οποία είναι ανοιχτή στους διαπιστευμένους επαγγελματίες
 • Μιά ανοιχτή συνάντηση δικτύωσης (Meet the Directors)

 

Βιντεοθήκη

Η πρόσκληση επίσης απευθύνεται σε επαγγελματίες των κινουμένων σχεδίων (σκηνοθέτες, παραγωγούς, sales agents) που αναζητούν δυνατότητες διανομής των ταινιών τους. Μπορείτε να συμμετέχετε στην Αγορά υποβάλλοντς τη δουλειά σας στη Βιντεοθήκη (ψηφιακή βιβλιοθήκη) με ολοκληρωμένες ή σε εξέλιξη ταινίες animation.

Για να συμμετέχετε πρέπει:

 1. Να στείλετε ένα αντίγραφο της ταινίας αποκλειστικά ηλεκτρονικά (μέσω ιστοσελίδας, wetransfer, dropbox κτλ) στο agora2@animasyros.gr
 2. Να επισυνάψετε στο email μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία της ταινίας [300 dpi]
 3. Να επισυνάψετε ένα έγγραφο με πλήρη credit και τεχνικές προδιαγραφές της ταινίας
 4. Να συμπεριλάβετε πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (Όνομα, Χώρα, Ιδιότητα, Email, Αριθμό Τηλεφώνου)

Στείλτε την ταινία σας μέχρι τις 15.07.2017 @ agora2@animasyros.gr