Εκτός από τις καθιερωμένες προβολές, τα αφιερώματα, τα εργαστήρια και τις ποικίλες δράσεις σε Ερμούπολη, Άνω Σύρο και Ποσειδωνία, η τέταρτη μέρα του Animasyros10 είχε ευρωπαϊκό αέρα και πολύ χρώμα!

Στο πλαίσιο του αφιερώματος Evrόpi πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τίτλο: «Κινούμενες Ιστορίες για τον Οπτικοακουστικό Τομέα», στο Θέατρο Απόλλων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προβολής της αριστουργηματικής παραγωγής “Loving Vincent”,  πραγματοποιήθηκε μία πρωτότυπη εικαστική δράση, στην Πλατεία Μιαούλη, με ζωντανή δημιουργία πίνακα του Van Gogh από ζωγράφους της ελληνικής εικαστικής ομάδας της ταινίας.

Αλλά και στην Αγορά, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρουσιάσεις και masterclasses, από τον δύο φορές υποψήφιο για Βραβείο Oscar, Tomm Moore, συνιδρυτή & διευθυντή δημιουργικού τμήματος του Cartoon Saloon, τον συνθέτη, performer και πολυοργανίστα, Theodore και τον επίσης υποψήφιο για Βραβείο Όσκαρ καναδό σκηνοθέτη, Patrick Doyon.

Ασφαλώς, ήταν και η ξεχωριστή μέρα της περίφημης μασκότ του Φεστιβάλ! Ο Animaspyros απέκτησε το δικό του άγαλμα, σε μία συγκινητική τελετή αποκαλυπτηρίων.