Την Παρασκευή 8 Ιουνίου στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο το Animasyros ενώνει τις δυνάμεις του με το Athens Pride και το 8o Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου της Αθήνας, και δηλώνει «Παρούσα!»
Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεργάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου σε μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο που δίνουν το κινηματογραφικό στίγμα του καλοκαιριού.  Μπροστά από την εποχή της, η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Το Παιχνίδι των Λυγμών» (The Crying Game, 1992) του Νιλ Τζόρνταν συγκλόνισε τις αντιλήψεις περί έρωτα και αγάπης, με φόντο τις Ταραχές στη Βόρεια Ιρλανδία. Βραβευμένη με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90 έχει ως πρωταγωνιστή ένα μετανοημένο εκτελεστή του ΙΡΑ ο οποίος συναντά απρόσμενη λύτρωση και ασυνήθιστη αγάπη στο πρόσωπο της ερωμένης ενός θύματός του. Μόνο που τίποτα δεν είναι τόσο απλό στον πανούργο κινηματογραφικό ιστό που υφαίνει ο σπουδαίος Ιρλανδός σκηνοθέτης, συνδυάζοντας πολιτικό θρίλερ, μοντέρνο νουάρ και ερωτικό δράμα σε έναν σύνθετο και γεμάτο ανατροπές στοχασμό πάνω στη μυστηριώδη φύση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ηθικής.

#AnimaPride
Πριν την προβολή του κλασικού και λατρεμένου «Crying Game», το Athens Pride και το Animasyros παρουσιάζουν μια επιλογή από queer animation μικρού μήκους, μέρος του εκτεταμένου αφιερώματος που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Σύρο. Ανάμεσά τους και το πολυβραβευμένο «Beyoutiful» της Emilie Liu, μια μίνι ωδή στη διαφορετικότητα.

Διοργάνωση 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Ελλάδα.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, προσβάσιμο σε αμαξίδια. Κοντινότερος σταθμός μετρό: Μεταξουργείο.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ