Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για δεύτερη συνεχή χρονιά υποστηρίζουν το Animasyros 11 Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων! Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θέτουν σε κυκλοφορία συλλεκτική σειρά τεσσάρων (4) γραμματοσήμων, συλλεκτικές φιλοτελικές κάρτες και ειδικούς αναμνηστικούς φακέλους που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πλούτο των ελληνικών κινουμένων σχεδίων. Τα αυτοκόλλητα γραμματόσημα νέας τεχνολογίας απεικονίζουν τον Ντούτσε (1945) του Σταμάτη Πολενάκη, τα Φραουλόπουλα (1998) των Νίκου Βεργίτση & Γιώργου Νικολούλια, τη Γιαγιά (2014) της Έφης Παππά και την Οικογένεια (2018) της Ελληνοαμερικανίδας Αλίκης Θεοφιλόπουλος.

Screen shot 2018-10-05 at 6.49.14 PM

Τα γραμματόσημα, οι συλλεκτικές φιλοτελικές κάρτες και οι αντίστοιχοι φάκελοι με σήμανση Ειδικής Αναμνηστικής Σφραγίδας «ΣΥΡΟΣ 27.09.2017» θα διατίθενται στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Σύρου, στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα Post Collection στην Αθήνα και online στο elta.gr.

IMG_8027 IMG_8030  IMG_8029

Με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης του γραμματοσήμου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμπληρώνουν φέτος 190 χρόνια αδιάκοπης συμβολής στην ελληνική κοινωνία, με τα ελληνικά γραμματόσημα να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας διεθνώς. Με τη σειρά γραμματοσήμων Αnimasyros 11, τιμούμε τα ελληνικά κινούμενα σχέδια ξεκινώντας από την πρώτη ταινία το 1945, φθάνοντας στο σήμερα και κοιτώντας στο δυναμικό μέλλον του Ελληνικού Ανιμέισον!».

Δείτε το βίντεο παρουσίασης των γραμματοσήμων και των λοιπών φιλοτελικών προϊόντων: