Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του ανιμέισον στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 στη Σύρο και από τότε δίνει ραντεβού κάθε Σεπτέμβριο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Φέτος, το Animasyros 2021 πραγματοποιείται στις 22-26 Σεπτεμβρίου 2021, σε phygital μορφή.

Η ετήσια διοργάνωση του Animasyros, διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το τμήμα της Αγοράς, ενώ δε λείπουν παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις, συναυλίες και πάρτι.

Το Animasyros ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-Εταιρία Αστικού Πολιτισμού», για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου του ανιμέισον σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σε 13 εκδόσεις έχουν προβληθεί στο πλαίσιο του Animasyros πάνω από 2.700 ταινίες ανιμέισον από όλο τον κόσμο, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 68 πρωτότυπες ταινίες με αφορμή τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, πάνω από 25 πρότζεκτ έχουν παρουσιαστεί στην Αγορά, το Φεστιβάλ έχουν επισκεφθεί πάνω από 1100 καλεσμένοι από τα 4 σημεία του ορίζοντα.

SHARE!

Share on facebook
Share on twitter