Εκπαιδευτικές Δράσεις

Ένας από τους βασικούς πυλώνες δραστηριότητας του Animasyros είναι τα προγράμματα άτυπης εκπαίδευσης ανιμέισον που διοργανώνονται, τόσο στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ όσο και στο πλαίσιο της δράσης Animasyros #Tour.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες-στόχους, έχοντας ως πρωταρχικές επιδιώξεις την εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις βασικές αρχές της τέχνης της εμψύχωσης και την καλλιέργεια της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης που επιτυγχάνονται μέσω της συμμετοχής τους στη δημιουργία μιας πρωτότυπης ταινίας ανιμέισον. Έτσι, στις εκπαιδευτικές μας δράσεις συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι, ΑμεΑ, άτομα 65+, μέλη ΚΕΘΕΑ καθώς και άλλες ομάδες.

Το Animasyros συνεργάζεται με σημαντικό αριθμό συντονιστών-εκπαιδευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για ανερχόμενους και καταξιωμένους δημιουργούς ανιμέισον που «δοκιμάζονται» με επιτυχία στο πεδίο της άτυπης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Όλες οι ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Animasyros βρίσκονται διαθέσιμες στη σελίδα μας στο Vimeo.

Πάγιος υποστηρικτής των εκπαιδευτικών δράσεων του Animasyros είναι το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων (EKOME).

SHARE!

Share on facebook
Share on twitter