Συνεργασία ΕΚΟΜΕ – Animasyros

Το Animasyros σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων) ανακοινώνει τη διοργάνωση έξι (6) επιγραμμικών (online) αλλά και φυσικών εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων που θα πραγματοποιηθούν έως τον Ιούνιο του 2021!

Τα εργαστήρια αυτά αποτελούν εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ του Animasyros και του ΕΚΟΜΕ, στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΚΟΜΕ για την υποστήριξη και ανάδειξη οπτικοακουστικών παραγωγών στον τομέα του animation. H συνεργασία θεμελιώνεται μέσω της Αγοράς του Animasyros, της οποίας το ΕΚΟΜΕ έχει σταθεί αρωγός ήδη από την 11η διοργάνωση του Φεστιβάλ. Νέος καρπός αυτής της συνεργασίας είναι η επιστημονική υποστήριξη και εποπτεία των 6 εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων που αποτελούν δημιουργική πρωτοβουλία του Animasyros.

Η στενή συνεργασία μεταξύ ΕΚΟΜΕ και Animasyros επεκτείνεται στο πεδίο καταγραφής του εγχώριου οπτικοακουστικού πολιτισμού, καθώς προστίθενται στο εθνικό οπτικοακουστικό αποθετήριο του ΕΚΟΜΕ, το σύνολο των ταινιών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Animasyros. Πρόκειται για περισσότερες από 60 ταινίες ποικίλης θεματολογίας που αναδεικνύουν τις δημιουργικές προτάσεις πολλών διαφορετικών ομάδων – εστίασης, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του έμπειρου δικτύου του Animasyros και δημιουργήθηκαν από το 2010 μέχρι σήμερα. Μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται ταινίες παιδιών, εφήβων, ηλικιωμένων, ΑμεΑ αλλά και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οροθετικοί και πρώην εξαρτημένα άτομα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την εξέλιξη αυτή, καθώς το υλικό που έχει παραχθεί μέσα από αυτές τις 60 ταινίες, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο λόγω των πολιτισμικών, και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων που αναδεικνύει.

SHARE!

Share on facebook
Share on twitter