Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Animasyros περιλαμβάνει 7 διαγωνιστικά τμήματα, ενώ απονέμονται αντίστοιχα βραβεία. Τα τμήματα αυτά είναι τα εξής: το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, το Διαγωνιστικό τμήμα τηλεοπτικών και κατά παραγγελία ταινιών, το Φοιτητικό διαγωνιστικό τμήμα, το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους/Βραβείο Κοινού, το βραβείο για την καλύτερη ελληνόφωνη ταινία που απονέμεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ήδη από το 2016, το διαγωνιστικό τμήμα K.ID.S που περιλαμβάνει ταινίες για το κατεξοχήν κοινό των κινουμένων σχεδίων που θα απονείμει και τα βραβεία και τέλος το διαγωνιστικό τμήμα Animapride με ταινίες LGBTQI+ θεματικής.

Παράλληλα, με τα διαγωνιστικά τμήματα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Animasyros πλαισιώνεται με το πληροφοριακό τμήμα, Διεθνές Πανόραμα.

Η ετήσια θεματική του Animasyros 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είναι αφιερωμένη στην έννοια της Ελευθερίας αντλώντας έμπνευση από από τη γνωστή φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο λόγο που εκφώνησε στην Πνύκα “Ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας […], και εκάμαμε την Επανάσταση”. Επιπλέον,  το Animasyros 2021 διοργανώνει ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στο ανιμέισον από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με τίτλο MED Anima.

Για πληροφορίες και ερωτήματα σχετικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Animasyros επικοινωνήστε με το [email protected].

SHARE!

Share on facebook
Share on twitter